maneltrenchs.com

personal and professional webpage

Rethinking education
#arthistoryflip

Educació i tecnologia, experiència al Bett Show 2017

Alguns professors pensem que en ple segle XXI no es pot educar com ho fèiem al segle XX. Un dels elements que ens pot ajudar i molt a replantejar l’educació és la tecnologia.

En aquesta línia, des de ja fa alguna anys, se celebren esdeveniments que tenen la combinació d’educació i tecnologia com a protagonistes. A Catalunya es fa l’ITworldEDU 9 cada març; a nivell estatal tenim SIMO Educación que se celebra cada tardor; a Europa, i com a més destacable, hi ha el Bett Show que es repeteix cada últim cap de setmana de gener a Londres. I si mirem a escala mundial, segons la meva opinió, seria ISTE als Estats Units, que se celebra cada any en una ciutat diferent, aquest any a San Antonio (Texas).

Com a professor, poder assistir en algunes d’aquestes trobades és una experiència molt enriquidora ja que et permet veure noves formes d’enfocar la tasca educativa, conèixer noves eines digitals, webs, aplicacions, dispositius… que poden ajudar-nos en la nostra pràctica educativa diària.

Durant aquests últims anys he assistit en moltes d’aquestes trobades i, per descomptat que el Bett (British Educational Training Technology) és espectacular! No et pots acabar la gran quantitat d’informació que t’ofereixen en els estands o a les xerrades que contínuament es van fent per a diferents públics (primària, secundària, universitat…).

La setmana passada vaig tenir l’honor de poder presentar la meva experiència educativa en l’ús de la tecnologia dins i fora de l’aula en el Brett d’aquest any. Vaig acceptar el repte de fer una xerrada en anglès davant d’una sala plena de persones de tot Europa. Per mi, com a professor d’Hitòria de l’Art a batxillerat, ha estat una experiència molt enriquidora.

La meva presentació es titulava: “Flipped, blended and the use of ITCS”. A continuació marco els cinc punts més importants que vaig exposar amb les eines utilitzades en cada cas:

1.- Flipped Learning with EDpuzzle, Google Classroom, Google Sites
2.- Blended Learning with Versal, Remind, Quizlet, Google Sites…
3.- Out of school: geolocated activity with Eduloc, Remind, Socrative, Twitter, Skype …
4.- Gamification / Taking exams with Kahoot, Socrative, Plickers …
5.- #eduARTpiracy, #pastintopresent, I can see Art everywhere,  (Youtube, Twitter, Instagram, Pinterest, Symbaloo… )

Si algú està interessat a ampliar algun d’aquests punts, només cal seguir el breu curs de Versal que vaig preparar per a l’ocasió clicant el codi QR.


Tal com vaig comentar a Londres, una de les idees més importants que crec que s’ha de tenir clara és que la principal eina per tal que es generi un bon aprenentatge a l’aula és el professor. La tecnologia pot ajudar, per descomptat, però per si sola no ens converteix en millors educadors.En el Bett també vaig tenir la sort de poder escoltar Sir Ken Robinson, personatge mundialment conegut en el camp de l’educació. I, per acabar aquest escrit, us deixo una frase seva: “Teaching is not a delivery system, it is an art form”.


Amb ganes de compartir educació i tecnologia, fins ben aviat, ja sigui presencialment o a través del núvol!

@ManelTrenchs

Deja un comentario